Canada Flag

De Canadese Ambassade in Brussel

België Flag

Canadese Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Canadese Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Canadese diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Canada in België.

Adres:

De Canadese Ambassade in België
Canadian Embassy in Brussels, Belgium Tervurenlaan 2 1040 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 741 06 11

Faxnummer:

(+32) 2 741 06 43

Email:

bru@international.gc.ca

Website:

www.canadainternational.gc.ca/belgium-belgique/

Ambassadeur:

Denis Robert

Openingstijden:

De Ambassade van Canada in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Canadese belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Canadese Ambassade in Brussel staat onder leiding van Denis Robert - Ambassadeur van Canada in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 741 06 11 of email bru@international.gc.ca

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Canadese ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Canada in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Canadese Consulaten in België

Ver verwijderd van de Canadese Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Canadese Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Canadese consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Canada in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Hansbeke

Zoek een hotel in de buurt van de Canadese Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Canadese ambassade.

Reisverzekering voor België en Canada - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Canada. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Canada.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Canada kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Canada in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Canada te bezoeken evenals aan Canadese burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Canadese Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Canadese visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Canadese nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Canadese Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 741 06 11 of per email bru@international.gc.ca