Oostenrijk Flag

De Oostenrijkse Ambassade in Brussel

België Flag

Oostenrijkse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Oostenrijkse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Oostenrijkse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Oostenrijk in België.

Adres:

De Oostenrijkse Ambassade in België
Austrian Embassy in Brussels, Belgium Marsveldplein 5 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 289 07 00 (+32) 2 289 07 10 / 2 645 16 50

Faxnummer:

(+32) 2 513 66 41 (+32) 2 645 16 69

Email:

bruessel-ob@bmeia.gv.at

Website:

Ambassadeur:

Mr Karl Schramek

Openingstijden:

De Ambassade van Oostenrijk in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Oostenrijkse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Oostenrijkse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Karl Schramek - Ambassadeur van Oostenrijk in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 289 07 00 (+32) 2 289 07 10 / 2 645 16 50 of email bruessel-ob@bmeia.gv.at

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Oostenrijkse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Oostenrijk in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Oostenrijkse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Oostenrijkse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Oostenrijkse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Oostenrijkse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Oostenrijk in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Eupen, Gent, Luik en Namen

Zoek een hotel in de buurt van de Oostenrijkse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Oostenrijkse ambassade.

Reisverzekering voor België en Oostenrijk - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Oostenrijk. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Oostenrijk.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Oostenrijk kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Oostenrijk in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Oostenrijk te bezoeken evenals aan Oostenrijkse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Oostenrijkse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Oostenrijkse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Oostenrijkse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Oostenrijkse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 289 07 00 (+32) 2 289 07 10 / 2 645 16 50 of per email bruessel-ob@bmeia.gv.at