België Flag

De Belgische Ambassade in Pretoria

Zuid Afrika Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Zuid Afrika. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Pretoria. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Zuid Afrika. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Zuid Afrika.

Adres:

De Belgische Ambassade in Zuid Afrika
Belgian Embassy in Pretoria, South Africa Leyds Street 625 Muckleneuk Pretoria 0002 South Africa

Telefoonnummer:

(+27) (12) 440.32.01

Faxnummer:

(+27) (12) 440.32.16

Email:

Pretoria@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/pretoria

Ambassadeur:

Mr Pierre Labouverie

Openingstijden:

De Ambassade van België in Pretoria is een bilaterale missie in Zuid Afrika en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Zuid Afrika.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Pretoria staat onder leiding van Mr Pierre Labouverie - Ambassadeur van België in Zuid Afrika en is bereikbaar per telefoon (+27) (12) 440.32.01 of email Pretoria@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Pretoria vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Zuid Afrika

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Pretoria? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Zuid Afrika om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Zuid Afrika op een rijtje gezet: Kaapstad en Durban

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Pretoria - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Pretoria of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Zuid Afrika en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zuid Afrika of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Pretoria verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Zuid Afrika die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Zuid Afrika wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Pretoria uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Pretoria via telefoon (+27) (12) 440.32.01 of per email Pretoria@diplobel.org