België

Consulaat van België in Durban

Zuid Afrika

Belgische Diplomatieke Missie in Zuid Afrika. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Durban. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Zuid Afrika. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Zuid Afrika.

Het Consulaat van België in Durban
Belgian Honorary Consulate General in Durban, South Africa - 20 Stranack Rd - Glenwood - Durban 4001 - South Africa

Telefoonnummer:

(+27) 65 401 3738 & +(27) 82 894 9126

Faxnummer:

Email:

consubeldurban@gmail.com

Website:

southafrica.diplomatie.belgium.be

Consul:

Mr Alain Gringoire - Honorary Consul General

Openingstijden:

Monday-Friday: 09.00-13.00

Het Consulaat van België in Durban is een bilaterale missie in Zuid Afrika en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Zuid Afrika.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Durban staat onder leiding van Mr Alain Gringoire - Honorary Consul General van België in Zuid Afrika en is bereikbaar per telefoon (+27) 65 401 3738 & +(27) 82 894 9126 of email consubeldurban@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+27) 65 401 3738 & +(27) 82 894 9126 of email consubeldurban@gmail.com

Belgische Consulaten in Zuid Afrika

Ver verwijderd van het Consulaat in Durban? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Zuid Afrika. Als het Belgische consulaat in Durban ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Zuid Afrika op een rijtje gezet: Kaapstad, Durban, Johannesburg en Port Elizabeth

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Zuid Afrika - Indien het consulaat in Durban of eventuele andere consulaten van België in Zuid Afrika u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Zuid Afrika Ambassade van België in Pretoria

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Durban - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Durban of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Zuid Afrika en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zuid Afrika of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.