BelgiŽ

Consulaat van BelgiŽ in Kaapstad

Zuid Afrika

Belgische Diplomatieke Missie in Zuid Afrika. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van BelgiŽ in Kaapstad. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Zuid Afrika. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van BelgiŽ in Zuid Afrika.

Het Consulaat van BelgiŽ in Kaapstad
Belgian Consulate in Cape Town, South Africa - 1 Thibault Square, 19th floor - FORESHORE - 8001 Cape Town - South Africa

Telefoonnummer:

(+27) 21 419 46 90

Faxnummer:

(+27) 21 421 11 21

Email:

capetown@diplobel.org

Website:

southafrica.diplomatie.belgium.be

Consul:

Mr Karl Stouthuysen - Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van BelgiŽ in Kaapstad is een bilaterale missie in Zuid Afrika en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Zuid Afrika.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Kaapstad staat onder leiding van Mr Karl Stouthuysen - Consul van BelgiŽ in Zuid Afrika en is bereikbaar per telefoon (+27) 21 419 46 90 of email capetown@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van BelgiŽ dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+27) 21 419 46 90 of email capetown@diplobel.org

Belgische Consulaten in Zuid Afrika

Ver verwijderd van het Consulaat in Kaapstad? - Het kan zijn dat BelgiŽ meerdere consulaten heeft in Zuid Afrika. Als het Belgische consulaat in Kaapstad ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Zuid Afrika op een rijtje gezet: Kaapstad, Durban, Johannesburg en Port Elizabeth

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van BelgiŽ niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van BelgiŽ in Zuid Afrika - Indien het consulaat in Kaapstad of eventuele andere consulaten van BelgiŽ in Zuid Afrika u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Zuid Afrika Ambassade van BelgiŽ in Pretoria

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Kaapstad - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Kaapstad of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Zuid Afrika en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zuid Afrika of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.