BelgiŽ Flag

De Belgische Ambassade in Buenos Aires

ArgentiniŽ Flag

Belgische Diplomatieke Missie in ArgentiniŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Buenos Aires. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in ArgentiniŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van BelgiŽ in ArgentiniŽ.

Adres:

De Belgische Ambassade in ArgentiniŽ
Belgian Embassy in Buenos Aires, Argentina Defensa, 113 (8opiso) 1065 Buenos Aires Argentina

Telefoonnummer:

(+54) (11) 4331.00.66 to 69

Faxnummer:

(+54) (11) 4331.08.14

Email:

buenosaires@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/buenosaires

Ambassadeur:

Mr Thomas Antoine

Openingstijden:

De Ambassade van BelgiŽ in Buenos Aires is een bilaterale missie in ArgentiniŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in ArgentiniŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Buenos Aires staat onder leiding van Mr Thomas Antoine - Ambassadeur van BelgiŽ in ArgentiniŽ en is bereikbaar per telefoon (+54) (11) 4331.00.66 to 69 of email buenosaires@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van BelgiŽ in Buenos Aires vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in ArgentiniŽ

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Buenos Aires? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in ArgentiniŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van BelgiŽ in ArgentiniŽ op een rijtje gezet: Cordoba, Mar del Plata, Mendoza en Resistencia

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Buenos Aires - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Buenos Aires of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor ArgentiniŽ en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor ArgentiniŽ of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Buenos Aires verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in ArgentiniŽ die van plan zijn om BelgiŽ te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in ArgentiniŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Buenos Aires uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Buenos Aires via telefoon (+54) (11) 4331.00.66 to 69 of per email buenosaires@diplobel.fed.be