België Flag

De Belgische Ambassade in Wenen

Oostenrijk Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Oostenrijk. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Wenen. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Oostenrijk. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Oostenrijk.

Adres:

De Belgische Ambassade in Oostenrijk
Belgian Embassy in Vienna, Austria - Schonburgstrasse 10 - 1040 Wien - Austria

Telefoonnummer:

(+43 / 1) 502 070

Faxnummer:

(+43 / 1) 502 07 22

Email:

Vienna@diplobel.fed.be

Website:

http://austria.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

Mr Willem Van de Voorde

Openingstijden:

Consular Dept: Mo - Fr 09.00 - 12.00 and 14.00 - 16.00 / New passports only with appointment

De Ambassade van België in Wenen is een bilaterale missie in Oostenrijk en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Oostenrijk.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Wenen staat onder leiding van Mr Willem Van de Voorde - Ambassadeur van België in Oostenrijk en is bereikbaar per telefoon (+43 / 1) 502 070 of email Vienna@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Wenen vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Oostenrijk

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Wenen? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Oostenrijk om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Oostenrijk op een rijtje gezet: Graz, Innsbruck, Linz en Salzburg

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Wenen - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Wenen of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Oostenrijk en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Oostenrijk of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Wenen verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Oostenrijk die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Oostenrijk wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Wenen uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Wenen via telefoon (+43 / 1) 502 070 of per email Vienna@diplobel.fed.be