België Flag

De Belgische Ambassade in Ottawa

Canada Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Canada. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Ottawa. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Canada. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Canada.

Adres:

De Belgische Ambassade in Canada
Belgian Embassy in Ottawa, Canada 360 Albert Street, 8th Floor, Suite 820 Ottawa Ontario K1R 7X7 Canada

Telefoonnummer:

(+1) 613 236 7267 (+1) 613 769 8335

Faxnummer:

(+1) 613 236 7882

Email:

ottawa@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/ottawa

Ambassadeur:

Mr Bruno Andreas Maria van der Pluijm

Openingstijden:

De Ambassade van België in Ottawa is een bilaterale missie in Canada en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Canada.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Ottawa staat onder leiding van Mr Bruno Andreas Maria van der Pluijm - Ambassadeur van België in Canada en is bereikbaar per telefoon (+1) 613 236 7267 (+1) 613 769 8335 of email ottawa@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Ottawa vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Canada

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Ottawa? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Canada om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Canada op een rijtje gezet: Calgary, Edmonton, Halifax, Montreal, Quebec, Toronto, Vancouver en Winnipeg

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Ottawa - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Ottawa of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Canada en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Canada of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Ottawa verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Canada die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Canada wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Ottawa uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Ottawa via telefoon (+1) 613 236 7267 (+1) 613 769 8335 of per email ottawa@diplobel.fed.be