België Flag

De Belgische Ambassade in Santiago

Chili Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Chili. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Santiago. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Chili. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Chili.

Adres:

De Belgische Ambassade in Chili
Belgian Embassy in Santiago, Chile Avenida Providencia, 2653, office 1103 Casilla 125, Correo 35 Santiago de Chile Chile

Telefoonnummer:

(+56) 2 2694 0400 (+56) 2 2694 0407

Faxnummer:

(+56) 2 2232 1073

Email:

santiago@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/santiago/

Ambassadeur:

Dr Dirk Van Eeckhout

Openingstijden:

08.30-12.30

De Ambassade van België in Santiago is een bilaterale missie in Chili en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Chili.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Santiago staat onder leiding van Dr Dirk Van Eeckhout - Ambassadeur van België in Chili en is bereikbaar per telefoon (+56) 2 2694 0400 (+56) 2 2694 0407 of email santiago@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Santiago vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Chili

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Santiago? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Chili om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Chili op een rijtje gezet: Antofagasta, Arica, Concepcion, Punta Arenas, Valdivia en Valparaiso

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Santiago - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Santiago of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Chili en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Chili of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Santiago verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Chili die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Chili wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Santiago uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Santiago via telefoon (+56) 2 2694 0400 (+56) 2 2694 0407 of per email santiago@diplobel.fed.be