België Flag

De Belgische Ambassade in Kopenhagen

Denemarken Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Denemarken. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Kopenhagen. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Denemarken. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Denemarken.

Adres:

De Belgische Ambassade in Denemarken
Belgian Embassy in Copenhagen, Denmark - Oster Alle 7 - 2100 Copenhagen - Denmark

Telefoonnummer:

General: (+45) 35 250 200 / Consular section: (+45) 35 250 204

Faxnummer:

Email:

copenhagen@diplobel.fed.be

Website:

www.denmark.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

Mr Leo Peeters

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van België in Kopenhagen is een bilaterale missie in Denemarken en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Denemarken.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Kopenhagen staat onder leiding van Mr Leo Peeters - Ambassadeur van België in Denemarken en is bereikbaar per telefoon General: (+45) 35 250 200 / Consular section: (+45) 35 250 204 of email copenhagen@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Kopenhagen vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Denemarken

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Kopenhagen? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Denemarken om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Denemarken op een rijtje gezet: Aarhus, Haderslev en Odense

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Kopenhagen - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Kopenhagen of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Denemarken en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Denemarken of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Kopenhagen verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Denemarken die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Denemarken wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Kopenhagen uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Kopenhagen via telefoon General: (+45) 35 250 200 / Consular section: (+45) 35 250 204 of per email copenhagen@diplobel.fed.be