België Flag

De Belgische Ambassade in Cairo

Egypte Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Egypte. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Cairo. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Egypte. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Egypte.

Adres:

De Belgische Ambassade in Egypte
Belgian Embassy in Cairo, Egypt 20, Kamel El Shennawi Street Garden City P.O. Box 37 Cairo 11511 Egypt

Telefoonnummer:

(+20) (2) 279 47 494 to 6

Faxnummer:

(+20) (2) 279 43 147

Email:

cairo@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/cairo

Ambassadeur:

Mr Gilles Heyvaert

Openingstijden:

De Ambassade van België in Cairo is een bilaterale missie in Egypte en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Egypte.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Cairo staat onder leiding van Mr Gilles Heyvaert - Ambassadeur van België in Egypte en is bereikbaar per telefoon (+20) (2) 279 47 494 to 6 of email cairo@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Cairo vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Egypte

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Cairo? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Egypte om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Egypte op een rijtje gezet: Alexandria, Hurghada en Sharm El Sheikh

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Cairo - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Cairo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Egypte en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Egypte of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Cairo verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Egypte die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Egypte wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Cairo uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Cairo via telefoon (+20) (2) 279 47 494 to 6 of per email cairo@diplobel.fed.be