België

Consulaat van België in Alexandria

Egypte

Belgische Diplomatieke Missie in Egypte. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Alexandria. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Egypte. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Egypte.

Het Consulaat van België in Alexandria
Belgian Consulate in Alexandria, Egypt 2, Lumumba Street Bab Sharki P.O. Box 152 21131 Alexandria Egypt

Telefoonnummer:

(+20) (3) 494.30.03

Faxnummer:

(+20) (2) 495.66.66

Email:

amr.eldib@eldib.com yarra.saleh@eldib.com

Website:

Consul:

Mr Amr El Dib - Consul

Openingstijden:

Het Consulaat van België in Alexandria is een bilaterale missie in Egypte en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Egypte.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Alexandria staat onder leiding van Mr Amr El Dib - Consul van België in Egypte en is bereikbaar per telefoon (+20) (3) 494.30.03 of email amr.eldib@eldib.com yarra.saleh@eldib.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+20) (3) 494.30.03 of email amr.eldib@eldib.com yarra.saleh@eldib.com

Belgische Consulaten in Egypte

Ver verwijderd van het Consulaat in Alexandria? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Egypte. Als het Belgische consulaat in Alexandria ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Egypte op een rijtje gezet: Alexandria, Hurghada en Sharm El Sheikh

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Egypte - Indien het consulaat in Alexandria of eventuele andere consulaten van België in Egypte u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Egypte Ambassade van België in Cairo

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Alexandria - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Alexandria of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Egypte en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Egypte of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.