België Flag

De Belgische Ambassade in Washington

de Verenigde Staten Flag

Belgische Diplomatieke Missie in de Verenigde Staten. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Washington. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in de Verenigde Staten. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in de Verenigde Staten.

Adres:

De Belgische Ambassade in de Verenigde Staten
Belgian Embassy in Washington, the United States 3330, Garfield Street N.W. Washington D.C. 20008 United States

Telefoonnummer:

(+1) (202) 333.6900

Faxnummer:

(+1) (202) 338-4960

Email:

washington@diplobel.fed.be

Website:

www.diplobel.us

Ambassadeur:

Mr Jan Jozef Matthysen

Openingstijden:

De Ambassade van België in Washington is een bilaterale missie in de Verenigde Staten en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in de Verenigde Staten.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Washington staat onder leiding van Mr Jan Jozef Matthysen - Ambassadeur van België in de Verenigde Staten en is bereikbaar per telefoon (+1) (202) 333.6900 of email washington@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Washington vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in de Verenigde Staten

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Washington? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in de Verenigde Staten om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in de Verenigde Staten op een rijtje gezet: Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Cincinnati, Columbia, Dallas, Denver, Detroit, Greenwich, Honolulu, Houston, Jacksonville, Kansas City, Las Vegas, Los Angeles, Louisville, Miami, Milwaukee, Moline, New Orleans, New York, Norfolk, Philadelphia, Phoenix, Pittsburgh, Portland, Saint Paul, Salt Lake City, San Antonio, San Diego, San Francisco, Seattle en St Louis

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Washington - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Washington of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor de Verenigde Staten en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor de Verenigde Staten of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Washington verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in de Verenigde Staten die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in de Verenigde Staten wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Washington uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Washington via telefoon (+1) (202) 333.6900 of per email washington@diplobel.fed.be