België Flag

De Belgische Ambassade in Athene

Griekenland Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Griekenland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Athene. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Griekenland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Griekenland.

Adres:

De Belgische Ambassade in Griekenland
Belgian Embassy in Athens, Greece Odos Sokori, 3 10671 Athens Greece

Telefoonnummer:

(+30) (210) 36.17.886 (+30) (210) 36.17.887

Faxnummer:

(+30) (210) 36.04.289

Email:

athens@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/athens

Ambassadeur:

Peter Moors

Openingstijden:

De Ambassade van België in Athene is een bilaterale missie in Griekenland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Griekenland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Athene staat onder leiding van Peter Moors - Ambassadeur van België in Griekenland en is bereikbaar per telefoon (+30) (210) 36.17.886 (+30) (210) 36.17.887 of email athens@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Athene vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Griekenland

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Athene? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Griekenland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Griekenland op een rijtje gezet: Corfu, Heraklion, Ioannina, Mytilini, Patras, Rhodos en Thessaloniki

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Athene - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Athene of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Griekenland en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Griekenland of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Athene verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Griekenland die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Griekenland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Athene uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Athene via telefoon (+30) (210) 36.17.886 (+30) (210) 36.17.887 of per email athens@diplobel.org