België Flag

De Belgische Ambassade in New Delhi

India Flag

Belgische Diplomatieke Missie in India. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in New Delhi. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in India. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in India.

Adres:

De Belgische Ambassade in India
Belgian Embassy in New Delhi, India 50 - N Shantipath Chanakyapuri New Delhi 110021 India

Telefoonnummer:

(+91) (11) 4242 8000

Faxnummer:

(+91) (11) 4242 8002

Email:

newdelhi@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/newdelhi

Ambassadeur:

Mr Pierre Vaesen

Openingstijden:

09.00-13.00 and 14.00-17.00

De Ambassade van België in New Delhi is een bilaterale missie in India en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in India.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in New Delhi staat onder leiding van Mr Pierre Vaesen - Ambassadeur van België in India en is bereikbaar per telefoon (+91) (11) 4242 8000 of email newdelhi@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in New Delhi vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in India

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in New Delhi? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in India om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in India op een rijtje gezet: Chennai, Hyderabad, Kolkata en Mumbai

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in New Delhi - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in New Delhi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor India en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor India of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in New Delhi verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in India die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in India wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in New Delhi uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in New Delhi via telefoon (+91) (11) 4242 8000 of per email newdelhi@diplobel.fed.be