België Flag

De Belgische Ambassade in Islamabad

Pakistan Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Pakistan. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Islamabad. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Pakistan. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Pakistan.

Adres:

De Belgische Ambassade in Pakistan
Belgian Embassy in Islamabad, Pakistan House 24 - Street 4 Section F 6/3 Islamabad Pakistan

Telefoonnummer:

(+92) (51) 282 2293 / 4 (+92) (51) 282 2185 / 6

Faxnummer:

(+92) (51) 282 0972

Email:

islamabad@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/islamabad

Ambassadeur:

Mr Hans-Christian Kint

Openingstijden:

De Ambassade van België in Islamabad is een bilaterale missie in Pakistan en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Pakistan.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Islamabad staat onder leiding van Mr Hans-Christian Kint - Ambassadeur van België in Pakistan en is bereikbaar per telefoon (+92) (51) 282 2293 / 4 (+92) (51) 282 2185 / 6 of email islamabad@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Islamabad vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Pakistan

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Islamabad? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Pakistan om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Pakistan op een rijtje gezet: Karachi en Lahore

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Islamabad - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Islamabad of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Pakistan en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Pakistan of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Islamabad verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Pakistan die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Pakistan wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Islamabad uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Islamabad via telefoon (+92) (51) 282 2293 / 4 (+92) (51) 282 2185 / 6 of per email islamabad@diplobel.fed.be