België Flag

De Belgische Ambassade in Warschau

Polen Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Polen. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Warschau. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Polen. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Polen.

Adres:

De Belgische Ambassade in Polen
Belgian Embassy in Warsaw, Poland Ulica Senatorska, 34 00-095 Warsaw Poland

Telefoonnummer:

(+48) 22 551 28 00

Faxnummer:

(+48) 22 551 28 88

Email:

warsaw@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/warsaw

Ambassadeur:

Mr Raoul Roger Delcorde

Openingstijden:

09.00-16.30

De Ambassade van België in Warschau is een bilaterale missie in Polen en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Polen.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Warschau staat onder leiding van Mr Raoul Roger Delcorde - Ambassadeur van België in Polen en is bereikbaar per telefoon (+48) 22 551 28 00 of email warsaw@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Warschau vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Polen

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Warschau? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Polen om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Polen op een rijtje gezet: Bydgoszcz, Gdansk, Krakow, Lodz, Poznan en Wroclaw

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Warschau - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Warschau of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Polen en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Polen of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Warschau verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Polen die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Polen wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Warschau uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Warschau via telefoon (+48) 22 551 28 00 of per email warsaw@diplobel.fed.be