België Flag

De Belgische Ambassade in Ankara

Turkije Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Turkije. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Ankara. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Turkije. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Turkije.

Adres:

De Belgische Ambassade in Turkije
Belgian Embassy in Ankara, Turkey Mahatma Gandi Caddesi, 55 06700 G.O.P. Ankara Turkey

Telefoonnummer:

(+90) 312 405 6166 (+90) 312 405 6167

Faxnummer:

(+90) 312 446 8251

Email:

ankara@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/ankara

Ambassadeur:

Mr Pol J.M.M. De Witte

Openingstijden:

Mon-Fri: 09.00-13.00 and 14.00-17.00

De Ambassade van België in Ankara is een bilaterale missie in Turkije en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Turkije.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Ankara staat onder leiding van Mr Pol J.M.M. De Witte - Ambassadeur van België in Turkije en is bereikbaar per telefoon (+90) 312 405 6166 (+90) 312 405 6167 of email ankara@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Ankara vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Turkije

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Ankara? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Turkije om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Turkije op een rijtje gezet: Adana, Antalya, Bodrum, Bursa, Gaziantep, Istanbul en Izmir

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Ankara - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Ankara of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Turkije en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Turkije of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Ankara verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Turkije die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Turkije wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Ankara uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Ankara via telefoon (+90) 312 405 6166 (+90) 312 405 6167 of per email ankara@diplobel.fed.be