Tsjechië Flag

De Tsjechische Ambassade in Brussel

België Flag

Tsjechische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Tsjechische Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Tsjechische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Tsjechië in België.

Adres:

De Tsjechische Ambassade in België
Czech Embassy in Brussels, Belgium Adolphe Buyllaan 154 1050 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 641 89 30

Faxnummer:

(+32) 2 641 89 31

Email:

brussels@embassy.mzv.cz

Website:

www.mzv.cz/brussels

Ambassadeur:

Mr Ivo Sromek

Openingstijden:

De Ambassade van Tsjechië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Tsjechische belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Tsjechische Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Ivo Sromek - Ambassadeur van Tsjechië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 641 89 30 of email brussels@embassy.mzv.cz

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Tsjechische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Tsjechië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Tsjechische Consulaten in België

Ver verwijderd van de Tsjechische Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Tsjechische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Tsjechische consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Tsjechië in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Gent, Luik en Namen

Zoek een hotel in de buurt van de Tsjechische Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Tsjechische ambassade.

Reisverzekering voor België en Tsjechië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Tsjechië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Tsjechië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Tsjechië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Tsjechië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Tsjechië te bezoeken evenals aan Tsjechische burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Tsjechische Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Tsjechische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Tsjechische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Tsjechische Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 641 89 30 of per email brussels@embassy.mzv.cz