Tsjechië

Consulaat van Tsjechië in Gent

België

Tsjechische Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Tsjechië in Gent. Het consulaat is niet de enige Tsjechische diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Tsjechische ambassade en elk ander consulaat van Tsjechië in België.

Het Consulaat van Tsjechië in Gent
Czech Honorary Consulate in Gent, Belgium - Maaltemeers 84 - 9051 Gent - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 9 243 88 00

Faxnummer:

(+32) 9 243 88 01

Email:

ghent@honorary.mzv.cz

Website:

www.mzv.cz/brussels

Consul:

Dirk Van de Gehuchte - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van Tsjechië in Gent is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Tsjechische belangen in België.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Tsjechische Consulaat in Gent staat onder leiding van Dirk Van de Gehuchte - Honorary Consul van Tsjechië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 9 243 88 00 of email ghent@honorary.mzv.cz

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Tsjechië dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+32) 9 243 88 00 of email ghent@honorary.mzv.cz

Tsjechische Consulaten in België

Ver verwijderd van het Consulaat in Gent? - Het kan zijn dat Tsjechië meerdere consulaten heeft in België. Als het Tsjechische consulaat in Gent ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Tsjechië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Tsjechische consulaten in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Gent, Luik en Namen

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Tsjechië niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Tsjechië in België - Indien het consulaat in Gent of eventuele andere consulaten van Tsjechië in België u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Tsjechië in België Ambassade van Tsjechië in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Tsjechische Consulaat in Gent - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Gent of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Tsjechische consulaat.

Reisverzekering voor België en Tsjechië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Tsjechië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Tsjechië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Tsjechië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.