Frankrijk Flag

De Franse Ambassade in Brussel

België Flag

Franse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Franse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Franse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Frankrijk in België.

Adres:

De Franse Ambassade in België
French Embassy in Brussels, Belgium Hertogstraat 65 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 548 87 11

Faxnummer:

(+32) 2 548 87 32 (+32) 2 513 68 71 / 2 512 37 13

Email:

cad.bruxelles-amba@diplomatie.gouv.fr

Website:

www.ambafrance-be.org

Ambassadeur:

Mr Bernard Valero

Openingstijden:

De Ambassade van Frankrijk in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Franse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Franse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Bernard Valero - Ambassadeur van Frankrijk in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 548 87 11 of email cad.bruxelles-amba@diplomatie.gouv.fr

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Franse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Frankrijk in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Franse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Franse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Franse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Franse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Frankrijk in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Brugge, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mons, Mouscron, Namen, Tournai en Veurne

Zoek een hotel in de buurt van de Franse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Franse ambassade.

Reisverzekering voor België en Frankrijk - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Frankrijk. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Frankrijk.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Frankrijk kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Frankrijk in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Frankrijk te bezoeken evenals aan Franse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Franse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Franse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Franse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Franse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 548 87 11 of per email cad.bruxelles-amba@diplomatie.gouv.fr