Frankrijk

Consulaat van Frankrijk in Hasselt

België

Franse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Frankrijk in Hasselt. Het consulaat is niet de enige Franse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Franse ambassade en elk ander consulaat van Frankrijk in België.

Het Consulaat van Frankrijk in Hasselt
French Honorary Consulate in Hasselt, Belgium -
- THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Please contact one of the other consulates mentioned below or the Consulate General in Brussels.

Telefoonnummer:

Consulat General Brussels : +32 (0)2 548 88 11

Faxnummer:

Email:

bruxelles.consulfrance.org/Contactez-nous

Website:

bruxelles.consulfrance.org

Consul:

Vacant - Honorary Consul

Openingstijden:

Het Consulaat van Frankrijk in Hasselt is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Franse belangen in België.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Franse Consulaat in Hasselt staat onder leiding van Vacant - Honorary Consul van Frankrijk in België en is bereikbaar per telefoon Consulat General Brussels : +32 (0)2 548 88 11 of email bruxelles.consulfrance.org/Contactez-nous

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Frankrijk dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon Consulat General Brussels : +32 (0)2 548 88 11 of email bruxelles.consulfrance.org/Contactez-nous

Franse Consulaten in België

Ver verwijderd van het Consulaat in Hasselt? - Het kan zijn dat Frankrijk meerdere consulaten heeft in België. Als het Franse consulaat in Hasselt ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Frankrijk om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Franse consulaten in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Brugge, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mons, Mouscron, Namen, Tournai en Veurne

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Frankrijk niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Frankrijk in België - Indien het consulaat in Hasselt of eventuele andere consulaten van Frankrijk in België u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Frankrijk in België Ambassade van Frankrijk in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Franse Consulaat in Hasselt - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Hasselt of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Franse consulaat.

Reisverzekering voor België en Frankrijk - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Frankrijk. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Frankrijk.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Frankrijk kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.