Estland Flag

De Estlandse Ambassade in Brussel

België Flag

Estlandse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Estlandse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Estlandse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Estland in België.

Adres:

De Estlandse Ambassade in België
Estonian Embassy in Brussels, Belgium Rue Guimard 11/13 1040 Bruxelles Belgium

Telefoonnummer:

(+32) (2) 779 07 55

Faxnummer:

(+32) (2) 779 28 17

Email:

embassy.brussels@mfa.ee

Website:

www.estemb.be

Ambassadeur:

Openingstijden:

De Ambassade van Estland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Estlandse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Estlandse Ambassade in Brussel staat onder leiding van van Estland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) (2) 779 07 55 of email embassy.brussels@mfa.ee

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Estlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Estland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Estlandse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Estlandse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Estlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Estlandse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Estland in België op een rijtje gezet: Antwerpen en La Louviere

Zoek een hotel in de buurt van de Estlandse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Estlandse ambassade.

Reisverzekering voor België en Estland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Estland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Estland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Estland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Estland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Estland te bezoeken evenals aan Estlandse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Estlandse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Estlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Estlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Estlandse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) (2) 779 07 55 of per email embassy.brussels@mfa.ee