Litouwen Flag

De Litouwse Ambassade in Brussel

België Flag

Litouwse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Litouwse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Litouwse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Litouwen in België.

Adres:

De Litouwse Ambassade in België
Lithuanian Embassy in Brussels, Belgium - Belliardstraat 41-43 - 1040 Brussels - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 401 98 95

Faxnummer:

(+32) 2 401 98 98

Email:

amb.be@urm.lt

Website:

www.be.mfa.lt

Ambassadeur:

KAMAITIS Dainius Petras

Openingstijden:

Please visit official website

De Ambassade van Litouwen in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Litouwse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Litouwse Ambassade in Brussel staat onder leiding van KAMAITIS Dainius Petras - Ambassadeur van Litouwen in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 401 98 95 of email amb.be@urm.lt

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Litouwse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Litouwen in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Litouwse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Litouwse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Litouwse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Litouwse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Litouwen in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Charleroi, Gent en Luik

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van Litouwen in Brussel - België. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor België en Litouwen- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Litouwen. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Litouwen.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Litouwen kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Litouwen in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Litouwen te bezoeken evenals aan Litouwse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Litouwse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Litouwse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Litouwse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Litouwse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 401 98 95 of per email amb.be@urm.lt