Letland Flag

De Ledlandse Ambassade in Brussel

België Flag

Ledlandse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Ledlandse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Ledlandse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Letland in België.

Adres:

De Ledlandse Ambassade in België
Latvian Embassy in Brussels, Belgium 122 rue du Commerce Postal address: 23 avenue des Arts 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 2383 236

Faxnummer:

(+32) 2 2383 254

Email:

embassy.belgium@mfa.gov.lv consulate.belgium@mfa.gov.lv

Website:

www.mfa.gov.lv/belgium

Ambassadeur:

Ms Lelde Lice-Licite

Openingstijden:

De Ambassade van Letland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Ledlandse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Ledlandse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Ms Lelde Lice-Licite - Ambassadeur van Letland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 2383 236 of email embassy.belgium@mfa.gov.lv consulate.belgium@mfa.gov.lv

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Ledlandse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Letland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Ledlandse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Ledlandse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Ledlandse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Ledlandse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Letland in België op een rijtje gezet: Antwerpen en Luik

Zoek een hotel in de buurt van de Ledlandse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Ledlandse ambassade.

Reisverzekering voor België en Letland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Letland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Letland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Letland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Letland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Letland te bezoeken evenals aan Ledlandse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Ledlandse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Ledlandse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Ledlandse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ledlandse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 2383 236 of per email embassy.belgium@mfa.gov.lv consulate.belgium@mfa.gov.lv