Italië Flag

De Italiaanse Ambassade in Brussel

België Flag

Italiaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Italiaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Italiaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Italië in België.

Adres:

De Italiaanse Ambassade in België
Italian Embassy in Brussels, Belgium - 22-24, Rue Joseph II - 1000 Bruxelles - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 643.38.50

Faxnummer:

(+32) 2 648.54.85

Email:

ambbruxelles@esteri.it

Website:

www.ambbruxelles.esteri.it

Ambassadeur:

Mrs Elena Basile

Openingstijden:

De Ambassade van Italië in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Italiaanse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Italiaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mrs Elena Basile - Ambassadeur van Italië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 643.38.50 of email ambbruxelles@esteri.it

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Italiaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Italië in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Italiaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Italiaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Italiaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Italiaanse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Italië in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Charleroi, Gent, Leuven, Luik en Oostende

Zoek een hotel in de buurt van de Italiaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Italiaanse ambassade.

Reisverzekering voor België en Italië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Italië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Italië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Italië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Italië in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Italië te bezoeken evenals aan Italiaanse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Italiaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Italiaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Italiaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Italiaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 643.38.50 of per email ambbruxelles@esteri.it