ItaliŽ Flag

De Italiaanse Ambassade in Brussel

BelgiŽ Flag

Italiaanse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Italiaanse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Italiaanse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van ItaliŽ in BelgiŽ.

Adres:

De Italiaanse Ambassade in BelgiŽ
Italian Embassy in Brussels, Belgium 28, Rue Emile Claus 1050 Bruxelles Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 643.38.50

Faxnummer:

(+32) 2 648.54.85

Email:

ambbruxelles@esteri.it

Website:

www.ambbruxelles.esteri.it

Ambassadeur:

Mr Roberto Bettarini

Openingstijden:

De Ambassade van ItaliŽ in Brussel is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Italiaanse belangen in BelgiŽ.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Italiaanse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Roberto Bettarini - Ambassadeur van ItaliŽ in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 643.38.50 of email ambbruxelles@esteri.it

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Italiaanse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiŽle website van de Ambassade van ItaliŽ in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Italiaanse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van de Italiaanse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Italiaanse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Italiaanse consulaat in BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van ItaliŽ in BelgiŽ op een rijtje gezet: Antwerpen, Charleroi, Gent, Luik, Mons en Oostende

Zoek een hotel in de buurt van de Italiaanse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Italiaanse ambassade.

Reisverzekering voor BelgiŽ en ItaliŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar ItaliŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in ItaliŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of ItaliŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van ItaliŽ in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in BelgiŽ die van plan zijn om ItaliŽ te bezoeken evenals aan Italiaanse burgers die in BelgiŽ wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Italiaanse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Italiaanse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Italiaanse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Italiaanse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 643.38.50 of per email ambbruxelles@esteri.it