Italië

Consulaat van Italië in Charleroi

België

Italiaanse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van Italië in Charleroi. Het consulaat is niet de enige Italiaanse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Italiaanse ambassade en elk ander consulaat van Italië in België.

Het Consulaat van Italië in Charleroi
Italian Consulate General in Charleroi, Belgium - 23, Rue Willy Ernst - 6000 Charleroi - Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 071 32.86.50

Faxnummer:

(+32) 071 31.80.77

Email:

segreteria.charleroi@esteri.it

Website:

www.conscharleroi.esteri.it

Consul:

David Michelut - Consul General

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van Italië in Charleroi is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Italiaanse belangen in België.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Italiaanse Consulaat in Charleroi staat onder leiding van David Michelut - Consul General van Italië in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 071 32.86.50 of email segreteria.charleroi@esteri.it

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van Italië dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+32) 071 32.86.50 of email segreteria.charleroi@esteri.it

Italiaanse Consulaten in België

Ver verwijderd van het Consulaat in Charleroi? - Het kan zijn dat Italië meerdere consulaten heeft in België. Als het Italiaanse consulaat in Charleroi ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van Italië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Italiaanse consulaten in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Charleroi, Gent, Leuven, Luik en Oostende

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van Italië niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van Italië in België - Indien het consulaat in Charleroi of eventuele andere consulaten van Italië in België u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van Italië in België Ambassade van Italië in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Italiaanse Consulaat in Charleroi - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Charleroi of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Italiaanse consulaat.

Reisverzekering voor België en Italië - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Italië. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Italië.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Italië kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.