België

Consulaat van België in Guangzhou

China

Belgische Diplomatieke Missie in China. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Guangzhou. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in China. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in China.

Het Consulaat van België in Guangzhou
Belgian Consulate General in Guangzhou, China - R&F Center, Unit 2, 7th Floor - 10 Huaxia Lu - Zhujiang Xin Cheng, Tianhe District - 510623 Guangzhou - China

Telefoonnummer:

+86 20 387 723 51 & +86 20 387 723 56

Faxnummer:

+86 20 387 723 53

Email:

guangzhou@diplobel.fed.be

Website:

china.diplomatie.belgium.be

Consul:

Christian de Lannoy - Consul General

Openingstijden:

Mon-Fri: 09.00-12.00 & 13.30-17.00

Het Consulaat van België in Guangzhou is een bilaterale missie in China en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in China.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Guangzhou staat onder leiding van Christian de Lannoy - Consul General van België in China en is bereikbaar per telefoon +86 20 387 723 51 & +86 20 387 723 56 of email guangzhou@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon +86 20 387 723 51 & +86 20 387 723 56 of email guangzhou@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in China

Ver verwijderd van het Consulaat in Guangzhou? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in China. Als het Belgische consulaat in Guangzhou ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in China op een rijtje gezet: Guangzhou en Shanghai

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in China - Indien het consulaat in Guangzhou of eventuele andere consulaten van België in China u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in China Ambassade van België in Peking

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Guangzhou - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Guangzhou of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor China en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor China of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.