BelgiŽ

Consulaat van BelgiŽ in Shanghai

China

Belgische Diplomatieke Missie in China. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van BelgiŽ in Shanghai. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in China. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van BelgiŽ in China.

Het Consulaat van BelgiŽ in Shanghai
Belgian Consulate General in Shanghai, China Wu Yi Lu, 127 - 200050 Shanghai - China

Telefoonnummer:

+86 21 643 766 28 & +86 21 643 765 79

Faxnummer:

+86 21 643 770 41

Email:

Shanghai@diplobel.fed.be

Website:

china.diplomatie.belgium.be

Consul:

Cathy Buggenhout - Consul General

Openingstijden:

Consular Section: Mon-Fri: 09.00-12.30 & 14.00-16.30 / Visa section Wed 09.00-11.30

Het Consulaat van BelgiŽ in Shanghai is een bilaterale missie in China en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in China.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Shanghai staat onder leiding van Cathy Buggenhout - Consul General van BelgiŽ in China en is bereikbaar per telefoon +86 21 643 766 28 & +86 21 643 765 79 of email Shanghai@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van BelgiŽ dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon +86 21 643 766 28 & +86 21 643 765 79 of email Shanghai@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in China

Ver verwijderd van het Consulaat in Shanghai? - Het kan zijn dat BelgiŽ meerdere consulaten heeft in China. Als het Belgische consulaat in Shanghai ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in China op een rijtje gezet: Guangzhou en Shanghai

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van BelgiŽ niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van BelgiŽ in China - Indien het consulaat in Shanghai of eventuele andere consulaten van BelgiŽ in China u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in China Ambassade van BelgiŽ in Peking

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Shanghai - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Shanghai of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor China en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor China of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.