België

Consulaat van België in Genève

Zwitserland

Belgische Diplomatieke Missie in Zwitserland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Genève. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Zwitserland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Zwitserland.

Het Consulaat van België in Genève
Belgian Honorary Consulate in Geneva, Switzerland - c/o BMG Avocats - Avenue de Champel 8C - Case postale 385 - 1211 Geneve 12 - Switzerland

Telefoonnummer:

(+41) 22 704 10 10

Faxnummer:

Email:

consulat.belgique.geneve@gmail.com

Website:

switzerland.diplomatie.belgium.be

Consul:

Guillaume Fatio - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van België in Genève is een bilaterale missie in Zwitserland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Zwitserland.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Genève staat onder leiding van Guillaume Fatio - Honorary Consul van België in Zwitserland en is bereikbaar per telefoon (+41) 22 704 10 10 of email consulat.belgique.geneve@gmail.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+41) 22 704 10 10 of email consulat.belgique.geneve@gmail.com

Belgische Consulaten in Zwitserland

Ver verwijderd van het Consulaat in Genève? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Zwitserland. Als het Belgische consulaat in Genève ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Zwitserland op een rijtje gezet: Basel, Genève, Lugano, Saint Gallen en Zürich

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Zwitserland - Indien het consulaat in Genève of eventuele andere consulaten van België in Zwitserland u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Zwitserland Ambassade van België in Bern

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Genève - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Genève of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Zwitserland en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zwitserland of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.