BelgiŽ

Consulaat van BelgiŽ in Basel

Zwitserland

Belgische Diplomatieke Missie in Zwitserland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van BelgiŽ in Basel. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Zwitserland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van BelgiŽ in Zwitserland.

Het Consulaat van BelgiŽ in Basel
Belgian Honorary Consulate in Basel, Switzerland - c/o Syngenta International AG - Schwarzwaldallee 215 - 4058 Bale - Switzerland

Telefoonnummer:

(+41) 61 323 11 11

Faxnummer:

Email:

consulate.belgium.basel@bluewin.ch

Website:

switzerland.diplomatie.belgium.be

Consul:

Michel Demare - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van BelgiŽ in Basel is een bilaterale missie in Zwitserland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Zwitserland.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Basel staat onder leiding van Michel Demare - Honorary Consul van BelgiŽ in Zwitserland en is bereikbaar per telefoon (+41) 61 323 11 11 of email consulate.belgium.basel@bluewin.ch

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van BelgiŽ dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+41) 61 323 11 11 of email consulate.belgium.basel@bluewin.ch

Belgische Consulaten in Zwitserland

Ver verwijderd van het Consulaat in Basel? - Het kan zijn dat BelgiŽ meerdere consulaten heeft in Zwitserland. Als het Belgische consulaat in Basel ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van BelgiŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Zwitserland op een rijtje gezet: Basel, GenŤve, Lugano, Saint Gallen en ZŁrich

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van BelgiŽ niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van BelgiŽ in Zwitserland - Indien het consulaat in Basel of eventuele andere consulaten van BelgiŽ in Zwitserland u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van BelgiŽ in Zwitserland Ambassade van BelgiŽ in Bern

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Basel - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Basel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Zwitserland en BelgiŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar BelgiŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in BelgiŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Zwitserland of BelgiŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.