België

Consulaat van België in Birmingham

Groot Brittannië

Belgische Diplomatieke Missie in Groot Brittannië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Birmingham. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Groot Brittannië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Groot Brittannië.

Het Consulaat van België in Birmingham
Belgian Honorary Consulate in Birmingham, United Kingdom - THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Telefoonnummer:

(+44) 20 7470 3700 (Embassy in London)

Faxnummer:

Email:

london@diplobel.fed.be

Website:

unitedkingdom.diplomatie.belgium.be

Consul:

Vacant - Honorary Consul

Openingstijden:

- THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Het Consulaat van België in Birmingham is een bilaterale missie in Groot Brittannië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Groot Brittannië.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Birmingham staat onder leiding van Vacant - Honorary Consul van België in Groot Brittannië en is bereikbaar per telefoon (+44) 20 7470 3700 (Embassy in London) of email london@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+44) 20 7470 3700 (Embassy in London) of email london@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Groot Brittannië

Ver verwijderd van het Consulaat in Birmingham? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Groot Brittannië. Als het Belgische consulaat in Birmingham ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Groot Brittannië op een rijtje gezet: Belfast, Birmingham, Cardiff, Dover, Edinburgh, Hull, Jersey, Liverpool, Manchester, Newcastle upon Tyne en Southampton

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Groot Brittannië - Indien het consulaat in Birmingham of eventuele andere consulaten van België in Groot Brittannië u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Groot Brittannië Ambassade van België in Londen

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Birmingham - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Birmingham of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Groot Brittannië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Groot Brittannië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.