België

Consulaat van België in Aleppo

Syrië

Belgische Diplomatieke Missie in Syrië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Aleppo. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Syrië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Syrië.

Het Consulaat van België in Aleppo
Belgian Honorary Consulate in Aleppo, Syria - THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Telefoonnummer:

(+961) 1 976 001 (Embassy in Beirut)

Faxnummer:

Email:

beirut@diplobel.fed.be

Website:

lebanon.diplomatie.belgium.be

Consul:

Vacant - Honorary Consul

Openingstijden:

- THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Het Consulaat van België in Aleppo is een bilaterale missie in Syrië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Syrië.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Aleppo staat onder leiding van Vacant - Honorary Consul van België in Syrië en is bereikbaar per telefoon (+961) 1 976 001 (Embassy in Beirut) of email beirut@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+961) 1 976 001 (Embassy in Beirut) of email beirut@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Syrië

Ver verwijderd van het Consulaat in Aleppo? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Syrië. Als het Belgische consulaat in Aleppo ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Syrië op een rijtje gezet: Aleppo en Latakia

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Syrië - Indien het consulaat in Aleppo of eventuele andere consulaten van België in Syrië u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Syrië Ambassade van België in Damascus

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Aleppo - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Aleppo of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Syrië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Syrië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.