België Flag

De Belgische Ambassade in Berlijn

Duitsland Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Duitsland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Berlijn. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Duitsland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Duitsland.

Adres:

De Belgische Ambassade in Duitsland
Belgian Embassy in Berlin, Germany - Jagerstrasse 52-53 - 10117 Berlin - Germany

Telefoonnummer:

(+49) 30 20 64 20

Faxnummer:

(+49) 30 20 64 22 00

Email:

berlin@diplobel.fed.be

Website:

germany.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

MUYLLE Geert

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Berlijn is een bilaterale missie in Duitsland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Duitsland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Berlijn staat onder leiding van MUYLLE Geert - Ambassadeur van België in Duitsland en is bereikbaar per telefoon (+49) 30 20 64 20 of email berlin@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Berlijn vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Duitsland

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Berlijn? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Duitsland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Duitsland op een rijtje gezet: Aken, Bremen, Keulen, Dusseldorf, Frankfurt am Main, Hamburg, Hanover en München

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Berlijn - Duitsland. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Duitsland en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Duitsland of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Berlijn verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Duitsland die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Duitsland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Berlijn uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Berlijn via telefoon (+49) 30 20 64 20 of per email berlin@diplobel.fed.be