België Flag

De Belgische Ambassade in Canberra

Australië Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Australië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Canberra. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Australië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Australië.

Adres:

De Belgische Ambassade in Australië
Belgian Embassy in Canberra, Australia 19 Arkana Street Yarralumla ACT 2600 Australia

Telefoonnummer:

(+61) (2) 62.73.25.01 / 2

Faxnummer:

(+61) (2) 62.73.33.92

Email:

canberra@diplobel.org

Website:

www.diplomatie.be/canberra

Ambassadeur:

Mr Patrick Renault

Openingstijden:

Mon-Thu: 07.00-12.30 and 13.00-16.00 Fri: 09.00 - 12.30 and 13.00 - 15.00

De Ambassade van België in Canberra is een bilaterale missie in Australië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Australië.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Canberra staat onder leiding van Mr Patrick Renault - Ambassadeur van België in Australië en is bereikbaar per telefoon (+61) (2) 62.73.25.01 / 2 of email canberra@diplobel.org

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Canberra vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Australië

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Canberra? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Australië om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Australië op een rijtje gezet: Adelaide, Brisbane, Darwin, Hobart, Melbourne, Perth en Sydney

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Canberra - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Canberra of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Australië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Australië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Canberra verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Australië die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Australië wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Canberra uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Canberra via telefoon (+61) (2) 62.73.25.01 / 2 of per email canberra@diplobel.org