België

Consulaat van België in Brisbane

Australië

Belgische Diplomatieke Missie in Australië. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Brisbane. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Australië. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Australië.

Het Consulaat van België in Brisbane
Belgian Honorary Consulate in Brisbane, Australia - 152 Junction Road - Clayfield QLD 4011 - Australia

Telefoonnummer:

(+61) 7 310 689 77 & (+61) 447 655 929

Faxnummer:

Email:

Bconsul@destravis.com

Website:

australia.diplomatie.belgium.be

Consul:

Gunther De Graeve - Honorary Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van België in Brisbane is een bilaterale missie in Australië en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Australië.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Brisbane staat onder leiding van Gunther De Graeve - Honorary Consul van België in Australië en is bereikbaar per telefoon (+61) 7 310 689 77 & (+61) 447 655 929 of email Bconsul@destravis.com

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+61) 7 310 689 77 & (+61) 447 655 929 of email Bconsul@destravis.com

Belgische Consulaten in Australië

Ver verwijderd van het Consulaat in Brisbane? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Australië. Als het Belgische consulaat in Brisbane ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Australië op een rijtje gezet: Adelaide, Brisbane, Darwin, Hobart, Melbourne, Perth en Sydney

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Australië - Indien het consulaat in Brisbane of eventuele andere consulaten van België in Australië u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Australië Ambassade van België in Canberra

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Brisbane - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Brisbane of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Australië en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Australië of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.