België Flag

De Belgische Ambassade in Madrid

Spanje Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Spanje. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Madrid. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Spanje. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Spanje.

Adres:

De Belgische Ambassade in Spanje
Belgian Embassy in Madrid, Spain - Paseo de la Castellana, 18, 6th floor - 28046 Madrid - Spain

Telefoonnummer:

(+34) 91 577 63 00

Faxnummer:

(+34) 91 431 81 66

Email:

madrid@diplobel.fed.be

Website:

spain.diplomatie.belgium.be

Ambassadeur:

COCKX Gerard

Openingstijden:

Please check official website

De Ambassade van België in Madrid is een bilaterale missie in Spanje en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Spanje.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Madrid staat onder leiding van COCKX Gerard - Ambassadeur van België in Spanje en is bereikbaar per telefoon (+34) 91 577 63 00 of email madrid@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Madrid vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Spanje

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Madrid? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Spanje om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Spanje op een rijtje gezet: Alicante, Barcelona, Bilbao, Cadiz, Cartagena, Corralejo, La Coruna, Malaga, Palma de Mallorca, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla en Valencia

Deze website is niet de officiële website van de Ambassade van België in Madrid - Spanje. Controleer altijd alle gegevens op de officiële website: diplomatie.belgium.be/nl/ambassades-en-consulaten

Reisverzekering voor Spanje en België- Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Spanje of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Madrid verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Spanje die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Spanje wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Madrid uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Madrid via telefoon (+34) 91 577 63 00 of per email madrid@diplobel.fed.be