België

Consulaat van België in Barcelona

Spanje

Belgische Diplomatieke Missie in Spanje. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Barcelona. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Spanje. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Spanje.

Het Consulaat van België in Barcelona
Belgian Consulate General in Barcelona, Spain - Gran Via de les Corts Catalanes 680, atic 2a - 08010 - Barcelona - Spain

Telefoonnummer:

+34 934 677 080

Faxnummer:

+34934 877 669

Email:

barcelona@diplobel.fed.be

Website:

spain.diplomatie.belgium.be

Consul:

Jan Vandeput - Consul

Openingstijden:

By appointment

Het Consulaat van België in Barcelona is een bilaterale missie in Spanje en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Spanje.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Barcelona staat onder leiding van Jan Vandeput - Consul van België in Spanje en is bereikbaar per telefoon +34 934 677 080 of email barcelona@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon +34 934 677 080 of email barcelona@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Spanje

Ver verwijderd van het Consulaat in Barcelona? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Spanje. Als het Belgische consulaat in Barcelona ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Spanje op een rijtje gezet: Alicante, Barcelona, Bilbao, Cadiz, Cartagena, Corralejo, La Coruna, Malaga, Palma de Mallorca, Santa Cruz de Tenerife, Sevilla en Valencia

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Spanje - Indien het consulaat in Barcelona of eventuele andere consulaten van België in Spanje u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Spanje Ambassade van België in Madrid

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Barcelona - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Barcelona of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Spanje en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Spanje of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.