België Flag

De Belgische Ambassade in Dublin

Ierland Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Ierland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Dublin. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Ierland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Ierland.

Adres:

De Belgische Ambassade in Ierland
Belgian Embassy in Dublin, Ireland Shrewsbury Road, 2 Ballsbridge Dublin 4 Ireland

Telefoonnummer:

(+353) (1) 205.71.00

Faxnummer:

(+353) (1) 205.71.06

Email:

dublin@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/dublin

Ambassadeur:

Mr Robert Devriese

Openingstijden:

De Ambassade van België in Dublin is een bilaterale missie in Ierland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Ierland.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Dublin staat onder leiding van Mr Robert Devriese - Ambassadeur van België in Ierland en is bereikbaar per telefoon (+353) (1) 205.71.00 of email dublin@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Dublin vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Ierland

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Dublin? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Ierland om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Ierland op een rijtje gezet: Cork, Galway en Limerick

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Dublin - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Dublin of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Ierland en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Ierland of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Dublin verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Ierland die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Ierland wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Dublin uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Dublin via telefoon (+353) (1) 205.71.00 of per email dublin@diplobel.fed.be