België Flag

De Belgische Ambassade in Rabat

Marokko Flag

Belgische Diplomatieke Missie in Marokko. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Belgische Ambassade in Rabat. De ambassade is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Marokko. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van België in Marokko.

Adres:

De Belgische Ambassade in Marokko
Belgian Embassy in Rabat, Morocco - Tour Hassan - Avenue Mohammed El Fassi, 6 - 10000 Rabat Morocco

Telefoonnummer:

(+212) (537) 26.80.60

Faxnummer:

(+212) (37) 76.70.03

Email:

rabat@diplobel.fed.be

Website:

www.diplomatie.be/rabat

Ambassadeur:

Mr Frank Carruet

Openingstijden:

De Ambassade van België in Rabat is een bilaterale missie in Marokko en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Marokko.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Belgische Ambassade in Rabat staat onder leiding van Mr Frank Carruet - Ambassadeur van België in Marokko en is bereikbaar per telefoon (+212) (537) 26.80.60 of email rabat@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Belgische ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van België in Rabat vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Belgische Consulaten in Marokko

Ver verwijderd van de Belgische Ambassade in Rabat? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Belgische Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Belgische consulaat in Marokko om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van België in Marokko op een rijtje gezet: Agadir, Casablanca, Marrakech en Tangier

Zoek een hotel in de buurt van de Belgische Ambassade in Rabat - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Rabat of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Belgische ambassade.

Reisverzekering voor Marokko en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Marokko of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van België in Rabat verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in Marokko die van plan zijn om België te bezoeken evenals aan Belgische burgers die in Marokko wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Belgische Ambassade in Rabat uit het behandelen van aanvragen van Belgische visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Belgische nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Belgische Ambassade in Rabat via telefoon (+212) (537) 26.80.60 of per email rabat@diplobel.fed.be