Finland Flag

De Finse Ambassade in Brussel

België Flag

Finse Diplomatieke Missie in België. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van de Finse Ambassade in Brussel. De ambassade is niet de enige Finse diplomatieke missie in België. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar elk consulaat van Finland in België.

Adres:

De Finse Ambassade in België
Finnish Embassy in Brussels, Belgium Kunstlaan 53 1000 Brussels Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 2 287 12 12

Faxnummer:

(+32) 2 287 12 00

Email:

sanomat.bry@formin.fi

Website:

www.finlande.be

Ambassadeur:

Mr Per-Mikael Engberg

Openingstijden:

De Ambassade van Finland in Brussel is een bilaterale missie in België en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Finse belangen in België.

De ambassade speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

De Finse Ambassade in Brussel staat onder leiding van Mr Per-Mikael Engberg - Ambassadeur van Finland in België en is bereikbaar per telefoon (+32) 2 287 12 12 of email sanomat.bry@formin.fi

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd contact op met de ambassade alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij de Ambassade

Tegenwoordig vereisen veel Finse ambassades dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan de ambassade.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van de ambassade.

Op de officiële website van de Ambassade van Finland in Brussel vindt u informatie over openingstijden en hoe u afspraken kan boeken.

Finse Consulaten in België

Ver verwijderd van de Finse Ambassade in Brussel? - Veel consulaten bieden nagenoeg dezelfde diensten aan die u bij een ambassade zou krijgen. Als de Finse Ambassade ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde Finse consulaat in België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle consulaten van Finland in België op een rijtje gezet: Antwerpen, Antwerpen, Charleroi, Gent, Luik en Oostende

Zoek een hotel in de buurt van de Finse Ambassade in Brussel - Indien u ver moet reizen naar de ambassade in Brussel of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij de Finse ambassade.

Reisverzekering voor België en Finland - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar Finland. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in Finland.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor België of Finland kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.

Consulaire Diensten - De consulaire afdeling van de Ambassade van Finland in Brussel verleent consulaire bijstand. In het algemeen biedt de consulaire afdeling diensten aan lokale mensen in België die van plan zijn om Finland te bezoeken evenals aan Finse burgers die in België wonen.

In het algemeen bestaan de diensten van de Finse Ambassade in Brussel uit het behandelen van aanvragen van Finse visums of paspoorten, huwelijk registratie, legalisatie van documenten, de geboorte van een kind, Finse nationaliteit aanvragen en nog veel meer.

U kunt contact opnemen met de consulaire afdeling van de Finse Ambassade in Brussel via telefoon (+32) 2 287 12 12 of per email sanomat.bry@formin.fi