ItaliŽ

Consulaat van ItaliŽ in Mons

BelgiŽ

Italiaanse Diplomatieke Missie in BelgiŽ. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van ItaliŽ in Mons. Het consulaat is niet de enige Italiaanse diplomatieke missie in BelgiŽ. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Italiaanse ambassade en elk ander consulaat van ItaliŽ in BelgiŽ.

Het Consulaat van ItaliŽ in Mons
Italian Vice Consulate in Mons, Belgium 63, Boulevard Dolez 7000 Mons Belgium

Telefoonnummer:

(+32) 65 353 230

Faxnummer:

(+32) 65 363 243

Email:

segreteria.mons@esteri.it

Website:

www.consmons.esteri.it

Consul:

Dr Camillo Michele Ignazzi, Vice-Consul

Openingstijden:

Het Consulaat van ItaliŽ in Mons is een bilaterale missie in BelgiŽ en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Italiaanse belangen in BelgiŽ.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Italiaanse Consulaat in Mons staat onder leiding van Dr Camillo Michele Ignazzi, Vice-Consul van ItaliŽ in BelgiŽ en is bereikbaar per telefoon (+32) 65 353 230 of email segreteria.mons@esteri.it

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van ItaliŽ dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+32) 65 353 230 of email segreteria.mons@esteri.it

Italiaanse Consulaten in BelgiŽ

Ver verwijderd van het Consulaat in Mons? - Het kan zijn dat ItaliŽ meerdere consulaten heeft in BelgiŽ. Als het Italiaanse consulaat in Mons ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van ItaliŽ om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Italiaanse consulaten in BelgiŽ op een rijtje gezet: Antwerpen, Charleroi, Gent, Luik, Mons en Oostende

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van ItaliŽ niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van ItaliŽ in BelgiŽ - Indien het consulaat in Mons of eventuele andere consulaten van ItaliŽ in BelgiŽ u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van ItaliŽ in BelgiŽ Ambassade van ItaliŽ in Brussel

Zoek een hotel in de buurt van het Italiaanse Consulaat in Mons - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Mons of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Italiaanse consulaat.

Reisverzekering voor BelgiŽ en ItaliŽ - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar ItaliŽ. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in ItaliŽ.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor BelgiŽ of ItaliŽ kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.