België

Consulaat van België in Duisburg

Duitsland

Belgische Diplomatieke Missie in Duitsland. Op deze pagina vindt u informatie over de contactgegevens van het Consulaat van België in Duisburg. Het consulaat is niet de enige Belgische diplomatieke missie in Duitsland. Vanaf deze pagina kan u ook navigeren naar de Belgische ambassade en elk ander consulaat van België in Duitsland.

Het Consulaat van België in Duisburg
Belgian Honorary Consulate in Duisburg, Germany - THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Telefoonnummer:

(+49) 30 206 420 (Embassy in Berlin)

Faxnummer:

Email:

Berlin@diplobel.fed.be

Website:

germany.diplomatie.belgium.be

Consul:

Vacant - Honorary Consul

Openingstijden:

- THIS CONSULATE IS TEMPORARILY CLOSED -

Het Consulaat van België in Duisburg is een bilaterale missie in Duitsland en houdt zich onder andere bezig met het promoten van de Belgische belangen in Duitsland.

Het Consulaat speelt ook een belangrijke rol op het gebied van ontwikkelingssamenwerking, culturele zaken en contacten met de lokale pers.

Het Belgische Consulaat in Duisburg staat onder leiding van Vacant - Honorary Consul van België in Duitsland en is bereikbaar per telefoon (+49) 30 206 420 (Embassy in Berlin) of email Berlin@diplobel.fed.be

Openingstijden

Openingstijden kunnen veranderen. Neem altijd eerst contact op met het consulaat alvorens u deze bezoekt.

Afspraak bij het Consulaat

Tegenwoordig vereisen veel consulaten van België dat u eerst een afspraak maakt voordat u een bezoek brengt aan het consulaat.

In de meeste gevallen kan u een afspraak maken met behulp van de website van het consulaat of per telefoon (+49) 30 206 420 (Embassy in Berlin) of email Berlin@diplobel.fed.be

Belgische Consulaten in Duitsland

Ver verwijderd van het Consulaat in Duisburg? - Het kan zijn dat België meerdere consulaten heeft in Duitsland. Als het Belgische consulaat in Duisburg ver weg is kan het vooral de moeite waard zijn om eerst contact op te nemen met het dichtstbijzijnde consulaat van België om na te gaan of deze de service biedt die u nodig heeft. Wij hebben voor u alle Belgische consulaten in Duitsland op een rijtje gezet: Aken, Bremen, Keulen, Dusseldorf, Frankfurt am Main, Hamburg, Hanover, München en Stuttgart

Houdt u in gedachten dat niet alle consulaten dezelde diensten aanbieden. Het kan dus zijn dat het dichtstbijzijnde Consulaat van België niet per definitie het juiste consulaat is voor uw wensen.

Ambassade van België in Duitsland - Indien het consulaat in Duisburg of eventuele andere consulaten van België in Duitsland u niet kunnen helpen kan u altijd nog contact opnemen met de consulaire afdeling van de Ambassade van België in Duitsland Ambassade van België in Berlijn

Zoek een hotel in de buurt van het Belgische Consulaat in Duisburg - Indien u ver moet reizen naar het consulaat in Duisburg of indien u 1 of een meerdere dagen moet wachten is het misschien verstandig te overnachten in een hotel of guesthouse dicht bij het Belgische consulaat.

Reisverzekering voor Duitsland en België - Vergeet niet om een uitgebreide reisverzekering te kopen als u op reis gaat naar België. U kunt ziek worden, uw vlucht missen, persoonlijke bezittingen kunnen worden gestolen of u kunt een ongeluk krijgen en een arts of ziekenhuis nodig hebben in België.

Bovendien wanneer u een aanvraag voor een visum doet voor Duitsland of België kunnen vele ambassades en consulaten vragen dat u een bewijs toont van een geldige reisverzekering met uitgebreide dekking.